Miljö & Ansvarslogg

Mer info om vad Fair-trade premien använts till?

Posted on: maj 14, 2013

Som jag tidigare skrivit om försöker vi med jämna mellanrum följa upp vad Fairtrade-premien, dvs de extra pengarna som våra konsumenter betalat för detta kaffe har använts till. Här följer några exempel:

I de södra kaffedistrikten i Peru har man satsat på kvalitetsförbättringar, utbildning (teknisk skola) och även etablerat en fond för utbildning. Man har också startat ett projekt för diversifiering och byggt en ny vårdcentral.

I de västra kaffedistrikten i Honduras har ett kooperativ genomfört utbildningar för att höja kvaliteten, köpt in ny laboratorieutrustning, satsat på ett gymnasieprogram för barn i syfte att öka läskunnigheten för att främja utvecklingsmöjligheterna för framtida generationer av kaffeodlare, infört ett rehab-program för att utveckla mentala och motoriska färdigheter hos barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar och särskilda behov och jobbat mycket med plantera ny skog som tidigare skövlats.

SONY DSC

Dessa och många andra exempel på vad certifieringar ger i praktiken ser vi också själva när vi är ute och reser och träffar kaffebönder ute i världen. Visst är det bra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: