Miljö & Ansvarslogg

Viktigt att ha koll på leverantörskedjan!

Posted on: mars 6, 2013

Det är intressant att följa all debatt om spårbarhet och transparans de senaste veckorna. Med tanke på allt detta så vill jag gärna berätta vad vi gör hos oss för att kunna säkerställa att vårt kaffe smakar riktigt gott – ur alla perspektiv.

För oss är det viktigt att köpa kaffe så nära källan som möjligt, därmed minimerar man mellanhänder eller t.o.m. tar bort dem helt.

Det är också viktigt att göra ordentliga leverantörsbedömningar, dvs veta vem man köper ifrån och se till att det är någon man kan lita på. Vi jobbar inte med vem som helst utan bedömer de vi köper kaffe av enligt tuffa kriterier. De vi bedömer som bra leverantörer arbetar vi gärna mycket och länge med. Vi har exempel på vissa vi köpt kaffe ifrån ända sen 60-talet. Riktigt långa relationer är bra!

Att själv kontrollera och se hur verkligheten ser ut är helt nödvändigt. Ca 150 dagar per år är någon från oss som är ute och reser i kaffeodlarländerna och pratar med kaffebönderna på plats. I diskussionen med kaffebonden kan vi också ge tips och råd kring certifieringar, kvalitetsförbättringar mm. Allt för att bidra till att kaffebonden och hans familj kan tjäna mer pengar på sitt kaffe.

Sist men inte minst så är det viktigt att ha det långa perspektivet. Vi tummar aldrig på våra krav på kvalitet och smak för att tjäna mer pengar kortsiktigt. Allt detta är och har alltid varit viktigt för oss i vår 100-åriga historia.

lofbergs_081

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: