Miljö & Ansvarslogg

100% alufria kaffekapslar!

Posted on: januari 2, 2012

Först med 100 procent aluminiumfria kaffekapslar

Försäljningen av kaffemaskiner för kapslar växer för varje dag som går och även inom detta området vill vi jobba för att denna bryggmetod ska vara så bra för miljön som det bara går. Inom kort kommer vi därför gå över till helt alumniumfria kaffekapslar.

De kapslar vi idag har har en liten mängd aluminium i locket men det är så lite så att de kan sorteras som plast efter att innehållet dvs sumpen har slängs i komposten. Hela kapseln är också godkänd som hushållssopor.

2 svar to "100% alufria kaffekapslar!"

När ni designar om locket till ett plastlock gör det då enkelt att tömma och skölja ur förpackningen, annars finns det ju en risk att de flesta kastar alltihop i hushållssoporna.
De jag har köpt innehåller fortfarande aluminium.

Hej!
Tidigare hade vi ett mycket tunt aluminiumskikt i locket på kapseln. En del av dessa finns fortfarande kvar på marknaden. Idag är alla våra kapslar 100% aluminiumfria.
Vi rekommenderar att konsumenten tar ur kaffesumpen ur den använda kapseln för att kunna återvinna kapseln som plast och kaffesumpen som hushållskompost, men vi inser att de flesta förmodligen inte gör sig det besväret utan i stället slänger dem i hushållssoporna. Det är ok!Förpackningen är väldigt liten och många kommuner tar tillvara energin för fjärrvärme.
Hoppas kaffet smakar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: